Nu är det vinter

I morse vaknade vi upp till ett ymnigt snöfall och det var säkert ett par dm snö på marken. Det yrde och snöade ända till efter lunch. Hundarna var ivriga att gå ut i trädgården i morse fast de varit ute på sin morgonrunda. Ut och busa sa de – och for ut i snön. Witchy försökte länge att få fart på Roscoe, till slut lyckades hon och de sprang runt runt ett tag.

Koltrastarna har kommit till vårt fågelbord nu också. Speciellt i förmiddags när Ron varit ute och fyllt på och hällt en hög solrosfrön på marken. Det är mitt!! sa koltrasten och jagade genast bort alla andra.

Snön ligger tjock på vägen (som bara är bred som en cykelbana) mellan husen i vårt område. De som har plogningskontraktet här är inte så värst snabba inte. Snön hinner oftast smälta bort både en och två gånger innan det händer något. Stackars de som är rörelsehindrade och måste ha käpp eller rollator som stöd – det är inte lätt i all snö.

img_4961.jpg

kortet är taget genom kontorsfönstret så man ser inte hur mycket det snöar just då. Men fågelautomaten har fått ett bra tak.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu är det vinter

 1. Anita says:

  Javisst är det härligt att vi äntligen fått lite snö. Jag är lika glad som dina hundar 🙂 Jag har också varit ute och pulsat i snön idag. Tog ledigt idag och imorgon medan det fortfarande var lungt på jobbet.

  Hoppas nu snön får bli kvar ett tag. Lite blå himmel och gnistrande snö imorgon skulle inte sitta ivägen.

  Ha det gott Cathy!

  Kram
  Anita

 2. gail says:

  thanks for the tip about the feet :0). i went to a specialist and they did a plaster of paris cast of my feet and made silicone heels for me. i can’t go anywhere without them. the worst thing is that i can’t get them inside a pair of wellies. if i just walk around the kitchen barefoot for 5 minutes it hurts like mad. i suppose it’s all part of getting old :0) at least i can still walk and wipe my own bottom :0))))))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s