Tänk att det ska vara så svårt att hitta ny soffa

Att byta eller inte byta – det är frågan! Vi har under en längre tid funderat på att köpa nya soffor till vardagsrummet. De vi har idag är närmare 20 år gamla och även om det är kvalitets skinnsoffor i kraftigare läder så börjar de bli lite slitna. Det är mest sittdynorna som blir hoptryckta eller tillplattade eller nersuttna eller vad man ska kalla det. Så nu har vi börjat titta efter ersättare. Men milde vad det är svårt att hitta något som man tycker om. De flesta soffor idag är antingen för mjuka eller för hårda att sitta i. Man vill ju inte köpa något som man redan från början sjunker ner så pass i att det känns som att sitta i en fällstol som fastnat i “fällknivsläge”. Ingen av oss är speciellt lång heller så vi vill ha en soffa som man kan sitta normalt i även med kortare ben (våra ben alltså) plus att det måste vara skönt att ligga i den. Vår gamla soffa är också bra mycket längre än de flesta nya.  De vi tittat på som vi gillar i övrigt är 196cm mellan armstöden, vår gamla soffa är 15cm längre. Det gör en hel del. 

Nu har vi tagit paus i soffletandet och nöjer oss med att köpa nytt soffbord och ny matta för båda de två är väldigt slitna.

Vädret idag har väl inte gjort många människor glada. Det har regnat mer eller mindre hela dagen. Grått, grått och grått. Vi var till Solna centrum och handlade lite i Panduro, jag fick nämnligen ett presentkort dit i julklapp.  Man får pigga upp sig så gott det går 🙂 lite korttillverkning kanske det kan bli under kvällen. Eller imorgon. Vi ska över till grannarna på middag var det visst.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s