Fredag – yippeee

Sol igen men en riktigt isande vind ute. Kl 9 imorse var det minus 7 grader! Hundarna hade kalla öron efter morgonrundan.  Det är någon minusgrad fortfarande vid lunchtiden.  Jag gick ut i trägården och försökte fota den enda lilla krokusen som kommit upp och blommar, det gick inte så bra. Bilden blev jättesuddig. Måste nog ta stativet och prova igen. Det blåste en hel del och minsta lilla drag ger ju en suddig bild. Sedan bar jag ut den orkidé som blommar till uterummet och provade olika vinklar. Fick inte till sådär härliga färger i bakgrunden som jag var ute efter. Hmmm, inte ens med efterbearbetning i Photoshop av raw bilderna. Inte lätt det där med ljus sättning.  Kanske en kopp kaffe sätter fart på geni knölarna 🙂  tyvärr inga muffins idag 😦 men med tanke på att vi inte gick så lång runda vid lunchen så är det nog bäst.  Fast ibland känner man för att strunta i allt vad kalorier heter 

36_1_121.gif

Det blev inte så mycket bättre efter fikapaus heller, det där med krokus fotografering alltså. Släpade ut stativ till och med….roade mig med att göra en flamsig ram istället. Här kommer i alla fall årets första krokus….

pspkrokus.jpg

Nu är klockan nästan 4 på eftermiddagen och snön har börjat yra ute. Himlen är blygrå och det ser allt annat än mysigt ut. Hoppas bara det är tillfälligt.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Fredag – yippeee

  1. Anita says:

    Jamen bara att ha en solgul krokus i trädgården måste ju vara underbart. Att den har överlevt köldknäppen senaste dygnet är ju fantastiskt. Vilken livskraft.

    Också här är himlen blygrå och det yrde alldeles nyss. Ska bli skönt att kura i TV-soffan ikväll och äta lite gott. Vi ska faktiskt ha “sommarkväll” och äta en grilltalrik med en fräsch sallad.

    Hoppas du får en riktigt skön kväll Cathy!

    Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s