Sol och blåsippor i skogen

Idag strålar solen från en klarblå himmel över Backlura. Det blåser ganska kallt fortfarande men är man i lä är det jätteskönt. I uterummet är det nu vid eftermiddagsfika dags ungefär 26 grader (utan några element på). Vi såg en liten blåsippa i skogen idag när vi gick lunchpromenaden med hundarna. Det var is på vattenpölarna i skogen, ungefär 2 grader varmt bara. Men solen gör att det känns skönt ändå.

Krokusarna i trädgården har börjat komma upp i långa rader, de gula och de vita verkar vara tidigast, och frodigast också. Fåglarna kommer fortfarande på visningar av holken – det verkar vara budgivning mellan talgoxen och blåmesen. Spännande att se vem som vinner 🙂 Koltrastarna gräver stora hål i jorden i rabatterna, helt otroligt vilka gropar det kan bli efter dem.  Den vita löjtnantshjärtat (eller om den heter kaptenshjärtan då) är på god väg upp. Den växer i det soligaste hörnet nedanför uterummet. Vi har en Löjtnantshjärta också, den är i sol/halvskugga läge och kommer lite senare men blir i gengäld minst dubbelt så stor.

Massagen igår var väldigt skön och välbehövlig efter allt jobb i helgen. Idag är jag lite mör 🙂 men jag sov som en stock inatt och länge i morse. Det var så skönt. En liten blå krokus har kommit upp nedanför sovrumsfönstret.

krokusclose.jpg

såhär såg Kaptenslöjtnanten ut förra året i juni…

whitebledingheart_9jun.jpg

Nu ska vi fika i uterummet om en liten stund. Något smaskigt till kaffet kanske det blir också. Ron har åkte iväg till posten med ett paket…..posten ligger nära kondiset 🙂

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sol och blåsippor i skogen

 1. Ulla says:

  Härliga vårbilder, även om den ena är från förra sommaren, men inte mindre vacker för det.
  Krokusens blålila färg är härlig. Och blåsippor har du sett också, ja, de är nog väldigt tidiga i år.
  Jag ska besöka mitt blåsippställe någon av de närmsta dagarna och se om de kommit upp.
  Det är en härlig tid nu och det är så skönt att ha ett uterum att sitta och fika i 🙂
  Ha det så gott!

 2. Anita says:

  Så härligt att se din glada krokus Cathy!. Och det vita hjärtat är härligt. Visste inte att det vita kallades kaptenshjärta. Jag har alltid trott att det hette vitt löjtnantshjärta. Rosa löjtnantshjärta är en underbar växt som är ett måste hos mig. Har haft den vita också men den dog för ett par år sedan när jag flyttade om i rabatterna. Men nu när jag ser din bild … ja då känner jag att jag måste bara ha ett igen.

  I helgen (på lördag troligen) ska vi åka till Sollentunamässan. Det är ju både trädgård och uterum. Mycket intressant för oss. Vi har fått kontakt med en snickare nu och hoppas att han kan åta sig att hjälpa till att vinterbona vårt uterum. Det behöver ju inte göras nu utan det räcker ju att göra det i höst. De har ju väldigt fullspäckade kalendrar hantverkarna.

  I helgen hoppas jag kunna gå till min blåsippsbacke och se om det kommit upp några söta små sippor. Det är något av det bästa jag vet, när sipporna kommer upp. Det pirrar i mig när jag tänker på dem.

  Det låter alltid så mysigt när du skriver att det är dags att fika i uterummet. Jag längtar till den tiden men än så länge är det för kallt i vårt uterum. Så fort det blåser det minsta så blir det utkylt även om solen ligger på. Men … nästa vår hoppas jag som sagt att det går att sitta där.

  En riktigt skön dag önskar jag dig!

  Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s