Lite av varje

Det regnade under natten, jag hörde hur det trummade mot uterumstaket när jag vaknade till någon gång i arla morgonstund. Somnade snabbt om dock och gick inte upp förrän strax efter 8. Lördag morgon är Morning Line på tv för mig. Det är en timmes program om galopp löpningar i England. En kopp te och en god macka till det är min lördagsmorgon. Hundarna brukar äta sin frukost och vara ut en liten vända i trädgården och sedan ligga i soffan och titta de också 🙂

Efter frukosten och morning line och hundarnas morgonpromenad åkte vi iväg till IKEA för att leta efter en ny matta till uterummet. Vi hittade en blå trasmatta som inte var så dyr heller. Den blev fin i uterummet, är inte så tung som den gamla mattan så den glider undan lättare, men det vänjer man sig nog vid. Det blev lunch i uterummet för mig och Witchy (ja, hon låg vid mina fötter och tyckte säkert att hon också borde ha fått lunch, men de äter bara frukost och middag). Efter lunch sken solen igen så jag gick ut och rensade lite mer i trädgården. Det var en del kvar på framsidan att klippa rent och rensa upp. Vi har snödroppar och vintergäck på gång där och många små krokusar och Scillor i gräsmattan. Vår framsida har inte lika mycket sol som trädgården på baksidan så det växer ganska mycket mossa istället för gräs. Nu är det i alla fall rent och prydligt.

Eftersom solen fortfarande sken när jag var klar så tog jag tillfället i akt och gick ut med hundarna. De fick varsin lagom lång runda upp i skogen. Witchy var riktigt duktig och fick apportera sin nya “dummy” flera gånger och även söka reda på den lilla plast visslan. Hon är så duktig på allt det. Roscoe träffade flera hundkompisar och var på prima humör han också.  Vi var upp i blåsippsbacken och kollade läget. Det är en hel del blad uppe men inte så många blommor ännu. Det brukar vara många olika färger på sipporna i dungen. Såhär såg de ut förra året i april. Få se om de blir tidigare i år.

multicolouresanemones_25apr.jpg

lilasippor_25pr.jpg

sipporclose_25arp.jpg

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lite av varje

 1. Anita says:

  Cathy … så mysigt det låter med dina lördagsmorgnar. Och lunch i uterummet. Roligt också att ni hittat en matta ni är nöjda med. Och vi har nu fått tag i en snickare som ska komma hit på måndag och titta på vårt uterum och ge offert. Spännande ska det bli. Jag längtar så till att få ett vinterbonat uterum där jag kan vinterförvara blommor.

  Apropå blommor. Igår var jag på trädgårdsmässan i Sollentuna. Det skulle vara “uterum” där stod det i reklamen men de lyste med sin frånvaro. Men blommor i mängder fanns där och jag kom hem med två nya pelargoner, en gul som heter Creamery och en vit stjärnpelargon som heter Graffiti White. Och så blev det två orkidéer också. En limegrön med djupt vinröd mitt och en klart röd som ser ut som den är målad med pensel. Jag ska fota av dem vid tillfälle och lägga ut bilderna. Jag njöt verkligen av att vara där. Och i april är det dags för Älvsjömässan. Jag längtar. 🙂

  Jag blev djupt fascinerad av dina blåsippsbilder. Den övre är ju jättehärlig. Vilken otrolig färgblandning. Och att du lyckats fånga alla dessa på samma bild. Jag var faktiskt ute och försökte ta lite blåsippsbilder igår. Men solen ville inte riktigt titta fram så det blev lite för mörkt så det var svårt att få den där riktiga skärpan. Ska titta igenom dom igen om en stund.

  Idag regnar det och är grått men jag hoppas att du får en jätteskön söndag ändå.

  Kram Anita

 2. Ulla says:

  Det är lustigt det där med att de kan få så olika färger. Det är ju likadant med vitsipporna. Ibland blir de helt rosa också.
  Dina bilder är jättefina just för att du fått med så olika färger på blåsipporna i en och samma bild.
  Ha det så gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s