Hopp om livet igen :-)

Efter en ruggigt kall natt med temperaturer på under -12 så töar det ordentligt nu. Det är ett par plusgrader kl 18. Det har snöat en hel del idag men det verkar inte bli mer just nu. Jag såg en fågel flyga in i holken, man hann inte se vilket sort det var. Får se om det bara var en som tänkte bo där för natten eller om det är en permanent hyresgäst. Ska borsta Roscoe lite sen och samla mer hundhår i en påse för att sätta ut till fåglarna sen. Förra året gjorde jag det och hängde allt hundhår i en sån där kopparspiral man har till fettbollarna på vintern. Allt hår försvann i alla fall. Om det blåste bort eller om traktens fåglar fick en skön mjuk madras förtäljer inte historien.

Annars har det varit en slö dag idag. Trots vädret tidigare på dagen var det fullt med folk ute och gick vid lunchtid. Både med och utan hundar. Witchy var dum och for iväg och skällde ut en hund som kom emot oss på fältet. Blä sa jag. Idag var hon på hugget.

Jag gjorde klart grattis kortet till grannen.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hopp om livet igen :-)

 1. Ulla says:

  Ja, nu har den värsta kylan nog släppt, men det snöade lite här idag också. Vi får hoppas att våren skyndar sig att komma tillbaka.
  Din orkidé är vacker, så härlig färg. Kan inte säga säkert, men jag tycker det liknar en Dendrobium, men det ska jag låta vara osagt.
  Du undrade om jag använt macroobjektivet till mina bilder på de frysande sipporna, ja, Tamron macro 90 mm, som nästan alltid sitter på min kamera 🙂 Favoritobjektivet!
  Ha det gott!

 2. Anita says:

  Sicken vacker orkidé. Mörk och vacker färg.

  Det är skönt att kylan gett med sig lite. Jag kollade just ut på termometern och det var +3. Jag har hört ryktas att det ska bli + 10-15 kommande helg men jag vet inte om jag törs lita på det. SMHI har bara prognos till lördag och då står det +3. Jag undrar hur blommorna klarat köldangreppet. Jag såg i tidningen att dom kan klara ner till -8 men här var det -14 när det var som kallast. Ja … det visar sig.

  Ha en bra dag Cathy! Snart måste jag återgå till jobbet.

  Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s