Close up of a crocus

Jag fick gå in via fotoflkr och ladda in bilden. Men så ska det ju inte behöva vara.

blue, originally uploaded by witchyborder.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Close up of a crocus

  1. Anita says:

    Vilken härlig bild Cathy! Jag antar att det är premiär med nya macrot. Synd att vädret inte är bättre idag. Det är alltid svårare att få skarpa bilder om inte ljuset är så bra. Men den här bilden är ju riktigt härlig. Mjuka fina färger också.

    Hoppas du kommer att trivas med ditt macro. Eller … jag är övertygad om att du kommer att trivas med det.

    Nu hoppas vi bara att uppladdningen av bilder i wordpress ska lösa sig. Det är ju faktiskt många som har problem så jag tycker nog att dom måste göra något.

    Ha en skön söndagseftermiddag och kväll!

    Kram Anita

  2. Ulla says:

    Jättehärlig bild med härliga färger! Mjukt och vackert.

    När du ska ändra från manuell fokus till autofokus så skjuter du fram eller bak hela den räfflade delen på objektivet. När du har kameran i AF-läge så ser du AF med vit text och en vit streck över. Då ser du också ett M i blått med en blå streck under. Skjut/drag hela den räfflade delen emot dig, så att det blåa M:et inte syns. Då har du manuellt läge inställt.
    Det ska klicka till lite också.
    När du har AF inställt så kan du snurra väldigt lätt på den räfflade delen och objektivet åker inte heller fram eller bak. När du har manuellt läge inställt så skjuts objektivet framåt eller bakåt då du vrider på den räfflade delen, då du ska ställa in skärpan manuellt.
    Hoppas jag förklarat så du förstår🙂
    Hälsningar Ulla

  3. Ulla says:

    Ps, glöm inte heller att ändra läge i själva kameran, glömde att skriva det DS

  4. Anita says:

    Hej igen Cathy!

    Det fungerar inte att få in bilder via Add Image för mig heller, det blir bara ett tomt fönster som man till slut får stänga. Men jag får det att fungera med “trädet”. Såg att du inte fick det att funka med trädet så jag tänkte tala om exakt hur jag gör så kan du kanske testa.

    1. Jag skriver i en rubrik och går ner och skriver lite text. Därefter trycker jag på spara innan jag går vidare.

    2. Jag trycker på Add Image. Jag väljer en bild och när jag får upp den så anger jag “Alignment” = Ingen och “Full storlek”.

    3. Sedan gör jag copy på länken som står i “Link URL” och trycker på “Insert into post”. Inserten fungerar ju inte utan nu visas bara ett tomt vitt fönster. Jag stänger det fönstret.

    4. Nu placerar jag mig där jag vill ha bilden i mittinlägg och trycker på “trädet”. På Image URL klipper jag in länken och trycker på “Infoga”. Därefter trycker jag “Spara”. Jag har märkt att om jag väntar för länge med att trycka spara så ligger inte bilden kvar. Jättemärkligt. Men då tar jag in den på samma sätt igen och då brukar det funka.

    Det här är ju totalt helgalet men ändå en möjlighet att få in en bild. Jag hoppas verkligen att dom löser detta men jag börjar bli tveksam för det kommer ju ingen info alls.

    Du kan väl höra av dig om du hör något nytt. Jag lovar att höra av mig om jag hör något.

    Ha det gott!
    Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s