Mulet, sol, regn och nästan åska på samma dag

Nu är vädret väldigt oberäkneligt, ena minuten skiner solen och nästa kommer tunga regnmoln in och man känner ett par droppar. Man bär ut hammockdynorna, och man bär in hammockdynorna 🙂 men det är fortfarande ganska varmt. Häromdagen satt denna lilla talgoxe en lång stund på hammocken. Undrar om det kan vara en av ungarna som flög ut från vår holk för ett par veckor sedan. Han satt där ganska länge och jag kom rätt nära fast jag hade bara macro objektivet på.

Vår Rödbladiga Smällspirea har börjat blomma väldigt fint. Bäst är den på framsidan i lagom sol, men även i trädgården på baksidan växer den kraftigt. Lite mer skugga i det hörnet.

Ett par dagar senare efter lite mer regn så ser den ut såhär….

Förra året köpte vi en ny Kockardblomma som inte skulle bli så hög och nu har den börjat slå ut. Riktigt  fin är plantan efter en lite tveksam start. I våras såg det nästan ut som om den tackat för sig.

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Mulet, sol, regn och nästan åska på samma dag

 1. Anita says:

  Så söt den är, talgoxen. Jag tror fåglarna har haft lite svårt innan regnet kom i helgen. Både fåglar och insekter behöver ju vatten. Men igår var det i varje fall fullt med humlesurr i rabatterna. Jättehärligt var det att höra.

  Kockardblomma vet jag inte vad det är men den verkar vara väldigt söt. Hoppas den tar sig ordentligt nu. Annars drar just nu en riktigt iskall vind genom trädgården. Inte skönt alls ute trots att man har jacka på sig. Och midsommar ska tydligen bli regnig. Trist. Man får väl sitta i uterummet med infravärmen på.

  Tänkte också säga att en av dina irisbilder nu har ett rött kryss. Fattar inte varför det blir så ibland. Jag har ju sett alla bilderna förut. Du kan väl logga in själv och se om du ser bilderna. Jag har sett det fenomenet i en annan WP-blogg också. Och det verkar bara vara utomstående som ser krysset, blogginnehavaren verkar se bilden. Konstigt alltihop.

  Hoppas du får en skön kväll och fortsatt skön vecka!

  Kramar Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s