Scabiosa – eller Vädd på svenska

som ju låter lite trevligare än scabiosa (får en att tänka på scabb när man haft med hästar och hundar att göra). Den här har jag någon gång i tiden odlat från frö. Troligen köpte vi dessa frö från Rockdala när det fortfarande fanns utanför Tungelsta. Nu blommar den troget varje år precis nedanför vårt uterum, nästan gömd bakom Praktveronikan som verkligen gör skäl för namnet. Den blir bara strörre och större år för år. Varje år säger vi att vi nog borde dela den 🙂 kanske vi kommer till skott i år.

Fingerörten som också är fröinköp på Rockdala (alla frön där kom från en engelsk fröfirma, Plants of Distinction) blommar för fullt den också. Humlor och bin är mycket glada. Den här fingerörten blir ganska hög och rätt slingrig och står inte upp för egen maskin, vi har fått sätta nät framför så att den inte ska falla ner i gräsmattan.

Även de små krypen i trädgården verkar gilla gult 🙂

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Scabiosa – eller Vädd på svenska

 1. Anita says:

  Vädden är ju för söt. Jag tycker den har så vacker färg. Milt blå. Och så vackert du fångat den på din bild. Med grönskan som ett naturligt soft filter.

  Hoppas du haft en bra helg, trots bokföring. Vi var vid Ulriksdal igår. Jättemysigt. Vilken växtförsäljning dom har. Och vilka smarriga smörgåsar. Vi var där ett par timmar och bara gick omkring och njöt av dagen. Då sken solen men nu har det börjat falla ett lätt regn. Det kommer naturen att tycka om.

  Jag hoppas att du får en riktigt bra vecka Cathy!

  Kram Anita

 2. goodbear says:

  gorgeous shot, especially the bee!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s