Höst

Ja, nu är det September och visst känns det som om hösten kommit. Lite tidigt tycker jag, september brukar kunna vara så fin med härliga färger och hög, klar luft och soliga dagar. Hittills har de mest varit regn även om vi haft en del sol mellan skurarna också. Söndag var ganska fin. Trädgården börjar se lite trött ut liksom. Även om en del fortfarande blommar så är det som om det har tappat lystern. Men Dahliorna håller fortfarande stilen, de reser sig högt utanför kontorsfönstret och är härliga färgklickar.

Den här bilden togs den 15 augusti. En dag då solen sken just då i alla fall.

Och den här bilden är från idag, 3 september, en dag då solen inte lyser.

Har också några rudbeckior som är lite roliga. De har tofs liksom…

Kryddsalvian har blommat ganska fint i år, den har blivit jättestor från den lilla planta vi planterade förra året och som vi trodde hade dött i vintras. Nu är den nästan en halvmeter i omkrets. Får nog omplacera den nästa år för den tar över lite för mycket i blomrabatten. Men fin är den och salvia är ganska gott:-)

och en dekorativ Blåsalvia som avslutning.

I höstrusket har jag i alla fall gjort en bokning för vår planerade julresa till Australien och New Zealand. Vi kommer att vara borta nästan en månad över jul och nyår och efter allt regn och rusk nu så kommer nog även jag att uppskatta värmen:-) jag som annars inte tycker om när det blir över 30grader och stekhet sol…Men på något sätt upplever man inte värmen så jobbig där, ofta har man luftkonditionering inomhus och så är man ju på semester och behöver inte sitta inne och jobba i värmen. Tuffast blir att lämna bort hundarna till hundhotell så länge. Vi har varit där och tittat och de ska prova på det nu i september och det är folk som Ron känner. Det kommer nog att gå jättebra. Stora fördelen är att Witchy slipper vara här i Hässelby över nyår med alla raketer och smällare som hon blir så olycklig över. På tal om W så sitter hon här och påminner mig om att det är dags för doggy dinner nu:-).

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Höst

 1. Anita says:

  Godmorgon Cathy!

  Vilka underbara dahlior. Och rudbeckian med tofs var ju en lustig sak.

  Rudbeckior är härliga. Det är så skönt att ha dom när det börjar gå mot höst. Dom lyser upp i rabatten. Men det är som du säger, även om det fortfarande blommar så vilar det ett höstflor över rabatterna. Jag klippte ner mina bolltistlar i helgen. Skulle gjort det mycket tidigare men det var så mycket med huset under semestern så trädgården fick stå tillbaka lite. Annars så brukar dom hinna med att blomma en gång till på senhösten.

  Er jul och nyårsresa låter ju underbar. Så skönt med en månads semester. Och du ska se att det går bra med hundarna.

  Det verkar bli en solig dag. Det blev ju en så fin eftermiddag igår. Jag gick hem kl 15:00 (flexade). Kändes riktigt lyxigt. Var ute i två timmar och promenerade och det var riktigt varmt.

  Ha en riktigt bra dag. Nu måste jag gå och göra frukost.

  Kram Anita

 2. Ulla says:

  Härlig bilder på dahliorna! Det är väl en riktig höstblomma som blommar ända fram till frosten kommer. Ja, det känns som hösten är tidig i år. Men än så kan det bli fina dagar 🙂
  Vad härligt det låter med resan! Det kommer säkert att gå bra med hundarna, men det är klart man oroar sig ändå.
  Svårt att lämna dem, det förstår jag.
  Ha det så gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s