Efter solsken kommer regn

Annars brukar man ju säga tvärtom, men den här hösten har sannerligen varit mer såhär. Igår hade vi en solig ganska fin dag. Imorse vaknade vi av att regnet slog mot fönstret och det var mörkt. Vi hann med lite trädgårds puts igår som tur var. Ron klippte ner Pionhäcken på framsidan och jag tömde ett par krukor som sett sina bästa dagar. Engelska pelargoner gillar INTE regn och frost. Rudbeckiorna blommar fortfarande för fullt och pelargonen King of Denmark som står under björkarna i en upphöjd rabatt ser också fin ut. Astrarna som inte börjat blomma förrän nu verkar klara lite frost och regn också. Vi har fått ganska mycket höstfärger i landskapet runt omkring här. Det är många ekar och lönnar i skogen och de får ju fantastiska höstfärger (om vädret är lämpligt). Ett träd speciellt vid våra garage blir väldigt vackert på hösten.

Rudbeckian är en fantastisk blomma, den lyser verkligen upp i höstmörkret.

En sommaraster som blivit mer en höstaster…

Lejongap gömmer sig bakom doftliljorna som blommar hur fint som helst och inte ser ut att ha tagit skada av den frost vi haft.

Närbild på nämnda doftlilja.

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Efter solsken kommer regn

 1. Ulla says:

  Vilka härliga höstfärger på den översta bilden. Det är så vackert! Och Rubeckian är också väldigt fin. Jag hade så fina Rudbeckior i koloniträdgården men förra året var de bara borta.
  Kanske är det sniglarna som ätit upp dem. Synd, för jag gillade dem verkligen och de lyste så fint på hösten.
  Ha en fin vecka!

 2. Anita says:

  Och efter regn kommer sol. För idag har det ju varit jättefint väder igen. Men kallt har vi ikväll. Risk för frost känns det som. Men nu har vi tömt uterummet så nu kan snickarna komma och börja bygga om. Spännande ska det bli.

  Vilket härligt träd, vilka glödande färger. Det är så vackert med träd som glöder bland andra träd som fortfarande är gröna. Jag tycker du verkar ha mycket som blommar fortfarande. Rudbeckior har jag också av olika sort och så astrar förstås. Det är favoriter hos mig. Något som jag gillar också är vidjehortensian Annabelle. Den blommar fortfarande med jättelika vita blomklasar. De lyser så vackert i gryningen och skymningen.

  Hoppas du får en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s