Barossa Valley

Är ju ett av vindistrikten i Australien och ligger utanför Adelaide. Det är tätt med vingårdar och vintillverkare. Vi stannade vid Jacobs Creek och där drack vi kaffe och en smaskig morotskaka.

Vid lunchtid letade vi efter ett ställe att äta lunch på och av en händelse stannade vi till vid en liten vingård som hette Villa Tinto. Det kom en grupp i en minibuss precis då som jag tror hade bokat en vinprovning och info presentation. Vi hängde på och fick smaka på 6 olika viner. Hon som berättade om vinerna var duktig och underhållande. De hade tyvärr ingen mat servering men vi åkte vidare och hamnade i Tanunda där vi åt en god lunch. Den här delen av Australien har mycket tysk anknytning då många tidiga invandrare kom just från Tyskland. De sökte religiös frihet i Australien och jag antar att många jobbat med just vin i hemlandet. Jacobs Creek t ex grundades av en tysk invandrare.

Många hotell (som ofta är bara en pub) är byggda i traditionell stil.

adelaidehotel

Advertisements
This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.

One Response to Barossa Valley

  1. Anita says:

    Så intressant att läsa om ert besök i vindistrikten. Och vilken tur ni hade som fick gå med på vinturen. Kul att se hotellet … eller puben kanske. Vilken rosa färg. Annars så påminner byggstilen lite grann om New Orleans.

    Det är väldigt roligt att få rapporter från er resa. Här kan jag meddela att det börjat snöa nu. Inte speciellt mycket men jag hoppas att det kan bli, åtminstone ett par centimeter. Tänk om det vore snö när ni kommer hem 🙂

    Ha nu en fortsatt skön resa 🙂

    Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s