Den obligatoriska bilden från Uluru/Ayers Rock

Så har vi då varit ute vid Uluru eller Ayers Rock som man känner det som bäst. Det var väldigt intressant, en majestätisk klippa är det. De hade fått ganska mycket regn sista månaderna så allt var förvånansvärt grönt ute i ökenlandskapet. Vi var med på en av Sunrise turerna, vilkt innebar att kliva upp kl 03.45! och få se soluppgången över Ayers Rock. Det var en upplevelse även om man var ganska trött. Efter det var det en guidad tur längs med klipp basen en bit. Jätteduktig guide, både rolig och informativ.

Den obligatoriska bilden av Uluru då, inte helt lätt att verkligen fånga känslan i den….

uluru1_fixed

Vi hade sällskap  av en liten vildhund under fika pausen medans vi väntade på att solen skulle gå upp. Jag är övertygad om att han satt och väntade och tittade på sin tassklocka innan busslasterna med kakätande turister anlände. Lika snabbt som han dök upp så försvann han när vi började gå ombord på bussarna igen.

dog1

Han kunde till och med sitta fint för en kaka:-)

Nu dröjer det ett litet tag igen innan jag har tillgång till internet. Ska jobba med att fixa till resebeskrivning på hemsidan under tiden.

Advertisements
This entry was posted in Resor and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Den obligatoriska bilden från Uluru/Ayers Rock

 1. Anita says:

  Cathy … det tar väl ett tag innan du hinner läsa detta men … så himla härligt att få se Ayers rock. Det har alltid varit en dröm för mig. Det måste ha varit en fantastisk känsla att se soluppgången över klippan. I dom lägena kan man stå ut med att vara lite trött kan jag tänka 🙂

  Jo kallt har vi här, även om det igår faktiskt var precis över nollstrecket ett par timmar. Men nu på morgonen är det minus 6 grader igen. Jag ska strax göra frukost och sedan är det dags för första jobbdagen efter arton dagars ledighet. Känns lite segt men det är i varje fall bara 3 dagar.

  Ha det nu så gott i värmen tills vi hörs nästa gång igen.

  Kram Anita

 2. Anita says:

  Cathy … var du än är just nu och vad du än gör så önskar jag dig en härlig helg …. 🙂

  Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s