Brrrr, inatt var det ner till nästan -9 grader

Och det såg ut som om en mindre katastrof landat i uterummet. Blomman för dagen som står nära ytterväggen (som ju är glasdörrar med isolerglas) så ut som om den tackat för sig, den hängde med alla bladen. Den andra blomman för dagen som har en större kruka i keramik såg gladare ut. Den andra har en mindre plastkruka som kanske inte håller värmen så bra. Till och med en liten kruka uppe på bordet med flera blomman för dagen sådder som kommit upp en bra bit hade säckat ihop. Men nu verkar de flesta vakna till igen. Det var några mindre dahlia plantor som stått ute i cold frame som nog inte går att rädda. Oj oj, inte lätt att vara odlare 🙂 men inte trodde man väl att det skulle bli så kallt i natt. Web vädret sa min -3.

Idag skiner solen igen och det verkar bli varmare. Det har varit ett par kyliga dagar även med solsken. I söndags var vi iväg och vallade igen för första gången på över ett halvår. Det gick jättebra, båda hundarna var så duktiga. Witchy visade mycket mer intresse och koncentration än hon gjort tidigare och Roscoe gick riktigt fint han också. Men hu vad det blåste ute hos Chrille, tur att man hade vinterjacka och keps och handskar.

witchyfin2

Här hemma i skogsdungarna blommar blåsipporna som tokiga.

massor1

och tussilagon är på sista versen….

tussilago21

Advertisements
This entry was posted in I vår skogsbacke, Vårkänning. Bookmark the permalink.

2 Responses to Brrrr, inatt var det ner till nästan -9 grader

 1. Ingegerd says:

  Så fantastiska blåsippor! Så många!
  Ha det så gott!

 2. Anita says:

  Jag skrev just ett svar till dig hos mig men jag skriver här också. -8,9 är ju enormt kallt. Vi hade i varje fall bara -6,4. Jag vet ju att vi brukar få kallare än väderprognoserna visar så jag hade satt på elementet i uterummet och lagt fiberduk över blomman för dagen. Visserligen får jag inte minusgrader i uterummet men just blomman för dagen är väldigt känslig. Jag hoppas innerligt att dina blomman för dagen tar upp sig ordentligt igen. Jag har fortfarande mina frösådder på fönsterbrädan inomhus, jag sådde ju mycket senare än vad du gjorde. Alldeles för sen tror jag. Jag tvivlar på att klockrankan kommer att hinna blomma i sommar. Jag ska se om jag hittar någon planta någonstans, som jag gjorde förra året.

  När det gäller Lejongap så tror jag att dom är väldigt tåliga. Jag har till och med haft lejongap som övervintrat i min rabatt på framsidan av huset, där det är mycket varmare än på baksidan.

  Nej … nu måste jag rusa iväg och fixa frukost. Ha en bra dag 🙂

  Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s