Värmebölja och Vallmo

Efter en otroligt kall juni såhär långt hittade någon värmeknappen. Igår hade vi över 30  grader varmt hela eftermiddagen till långt in på kvällen. Krukorna kräver vattning nästan 3 ggr per dag nu. I uterummet har vi tomatplantor som för övrigt är större än jag någonsin sett tomatplantor vara (utom i stora växthus på TV förståss). Paprikorna har massor med frukter redan. Tomatplantorna har ganska många de också.

Nu har Vallmon i vår rabatt på sidan av huset slagit ut för fullt. De är vackra de stora röda blommorna. I år ska jag dock inte spara frökapslarna  – det blir alldeles för många vallmo då och de kväver allt annat i rabatten.

vallmo

Lupinerna har blommat över nu, de har varit ganska fina i år. Dahliorna däremot växer knappt alls, de blommar men är bara knappt 20 cm höga. De fick lite stryk i våras när det kom flera frostnätter och trots att vi täckte med fleece så blev det väl för mycket för dem. Hoppas de kommer igen och börjar växa nu för den rabatten ser ännu lite väl bar ut. Normalt är den helt täckt av blommor vid den här tiden på året.

Jag köpte frön från England i höstas och bland annat luktärter. Den här heter Catherine!

sweetpea_catharine2

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s