På resa i England

Vi har nästan precis kommit hem efter en liten semester i England där vi bland annat var och tittade på en vallningstävling i Cumbria. Den äldsta vallningtävlingen i världen till och med, startade  någon gång på artonhundratalet. Platsen heter Longshaw Farm. Det blåste halv storm så det var inte lätt att hålla ens en liten kompaktkamera still, och hundarna befann sig ofta ganska långt bort då banan var väldigt stor och lång.

longshaw1

Några deltagare i klassen “Best conditioned bitch” alltså en klass där man bedömde i vilken kondition hundarna var. Lite av utställning kanske man kan säga.

longshaw2

Partävling, en förare med två hundar samtidigt.

lake1

Ljungen blommade för fullt uppe på hedarna.

Vi övernattade på Northcote Manor första natten och där hade vi ett jättefint stort rum och åt en fantastisk middag.  En relativt tidig kväll blev det ändå för vi hade varit uppe sedan strax före 5 på morgonen. Inga bilder heller för det regnade  rejält när vi kom dit. Nästa dag åkte vi upp mot Carlisle och träffade några bekanta och var på en Dog Sale. När de säljer vallhundar på marknad där så har de en hage med får i som varje hund går in och visar upp vad den kan med sin förare och om man vill köpa en hund får man bjuda som på vilken auktion som helst.

Därifrån vidare upp mot North Yorkshire och till Hawes, en gammal market town.

hawes3

Det var ganska disigt efter många regnskurar.

hawes2

mitt i stan…

cocket1

Det här var vårt hotell i två nätter i Hawes.

Advertisements
This entry was posted in Resor and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to På resa i England

 1. Anita says:

  Cathy … så roligt att få se bilder från er Englandsresa. Bilden på ljungen är helt underbar. Det är så vackert med kontrasterna av den stålgrå himlen, ljuset över sluttningen som får gräset att lysa och så ljungen. Och Hawes ser ju jättemysigt ut med vattenfallet mitt i stan och de typiska grå stenhusen. Landskapet är så där typiskt engelskt med sina böljande gröna kullar. Och fåren. Det gick en serie för många herrans år sedan som hette “I vår Herres hage”. Det handlade om veterinärer. Jag älskade att titta på den serien. Tror att den var inspelad i Yorkshire.

  Ha en riktigt skön helg 🙂

  Kram Anita

 2. Anita says:

  Hej Cathy! Tittar bara in för att önska dig en trevlig helg och tala om att jag har anmält mig till en resa till Yorkshire i juni nästa år … 🙂

  Ha det gott 🙂

  Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s