Gråmulet var bara förnamnet

denna oktoberdag. Det är jämngrått på himlen och det er ut som om regnet tänker komma vilken sekund som helst. Men det är förhållandevis varmt och inte blåsigt så det var okay att gå ut med hundarna på lunchpromenaden i alla fall. De struntar fullkomligt i att det är mulet 🙂 det är lite svalare och det gillar de, och jag tror att det kommer fram ännu mer lukter när det är svalare än på sommaren. Nosarna är i backen hela tiden…..undrar ibland över alla meddelanden de läser där. Kanske tur att man inte kan läsa/nosa det själv också. Idag mötte vi en ganska stor svart hund i skogen – den var lös och struntade i sin husse – Witchy blev lite upprörd först men inte alltför mycket. Hunden sprang till Roscoe istället som inte brydde sig så värst. En typisk hund som borde hållas i koppel tills ägaren lärt sig inkallning.

Häromdagen var vi och vallade hos Chrille för sista gången den här säsongen, troligtvis i alla fall för vädret börjar bli lite för oberäkneligt för att köra ända dit. Det var dimmigt som vid slaget vid Lützen den här dagen hela vägen ut. Och i hagen var sikten inte så lång heller, dimmljus på fåren hade nästan behövts. Ganska ruggigt och kallt men båda hundarna var duktiga och Witchy jätteduktig så det kändes bra att få avsluta säsongen på ett bra sätt.

Det var så dimmigt att det inte gick att fotografera den här dagen.

Däremot i lördags var det okay, jag gick runt i trädgården och knäppte lite kort. Vår gamla ros under sovrumsfönstret är som vanligt fin även sent på hösten.

rosen

Rudbeckia Goldsturm börjar se lite vissen och ledsen ut…

rud1

Prairie Sun däremot som är en sommarblomma är fortfarande fräsch.

sommarud

Och vår lilla japanska spirea har klätt sig i härliga höstfärger.

spira

Advertisements
This entry was posted in Höstkänning, Min trädgård. Bookmark the permalink.

One Response to Gråmulet var bara förnamnet

  1. Anita says:

    Helt otroligt! Mina Prairie Sun och Goldsturm la av för säkert en månad sedan. Dom står bara där som bruna statyer. Den enda ros som visar liiite blomstertendens är Stockholm. Men egentligen vill jag att dom ska mogna av nu, utifall det kommer en riktigt kylig period.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s