Smarta små möss

Det måtte vara en riktigt smart liten mus (eller flera 🙂 ) som varje dag lyckas sno åt sig den lilla biten ost Ron sätter i fällan i redskapskjulet. Och inte vilken ost som helst heller, whisky cheddar minsann, lagrad i 12 år eller vad det nu var. Två små möss har vi hittills hittat som inte lyckats lika bra, kan ju vara hur många som helst och även om området här dräller av katter så hinner nog mössen före så att säga, de förökar sig snabbt de små rackarna.

Tulpanerna slår ut fler och fler var dag, den lägre sorten Guiseppe Verdi som jag planterade i höstas är så fin och en riktig färgklick i en annars än så länge ganska bar rabatt.

Idag på lunchen såg vi sälg tror jag som nu har jättestora fluffiga gula “kissar” precis som Vide fast större och gulare. Om det är sälg ska jag låta vara osagt i dagsläget. Kräver lite mer undersökning, jag har fotograferat dem idag så snart kommer det som bild så kanske någon vet.

Klippte gräset för första gången i år också, gräsmattan är minst sagt trött efter den här vintern och det är bara gräs fläckvis ännu. Men fläckarna har vuxit rejält den sista veckan och behövde trimmas. Har sått i mer frö också och vattnade en stund idag. Aklejorna är nog de blommor som är allra tuffast och verkar klara vilken vinter som helst. De sprider sig massor och dyker upp både här och där. Spännande att se vilka hybrider som det blir av alla dessa som sprider sig och blandar sig med varandra.

Såg talgoxen flyga ut ur holken idag igen så det verkar som om de bestämt sig för att hyra där i sommar också.

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård, Uterummet, Vanliga dagar, Vårkänning. Bookmark the permalink.

One Response to Smarta små möss

  1. rinnysphotos says:

    This is stunning. I like your angle, DOF, just everything. What a great shot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s