Så blev det äntligen maj igen då…

Idag har solen lyst hela dagen från kl 5 i morse. Jo, vi vaknade faktiskt redan vid 5 tiden, Ron gick ut med hundarna och gick sen sin morgonpromenad lyssnande på en ljudbok. Jag tänkte snusa vidare men kunde inte koppla av riktigt så kl 6 gick jag upp och gav hundarna mat och åt frukost själv, tittade på tv en stund. Det är mycket om valet i England på tv nu, de har ju inte fått någon majoritet utan försöker bilda en coalitionsregering :-). Inte lätt det inte.

Efter frukost och lite dammsugning och lite bokföringsjobb fixade jag en del i trädgården. Det var minusgrader i natt och även i morse men Azaleorna som jag ställde ut på däcken utanför uterummet hade klarat sig fint. De såg nästan bättre ut än innan. Lejongapsplantorna jag satte ut i rabatten var lite slokande men de har hämtat sig de också. Idag åkte en hel sålåda med små ringblomsplantor ut i rabatterna. De växer så mycket att de inte längre fick plats med sina rötter i sålådan. Bara att hoppas de klarar sig. Jag vill inte ha för mycket växter som behöver vattnas om vi åker bort över helgen sista veckan i maj. Den resan beror lite på det där islänska askmolnet också.

På lunchen gick vi en runda i skogen. Det är mycket gammal skog här och naturskyddsområde så många träd får ruttna ner i fred. De här har blivit till små vattenkoppar för diverse djur.

Här går en av våra promenader in i skogen.

Vitsipporna är verkligen extra vackra och många i år.

Tulpanerna kommer mer och mer, de gamla röda nedanför sovrummet har slagit ut för fullt.

Nu väntar jag på de nya vita tulpaner jag planterade i höstas. Jag ser knoppar 🙂

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård, Uterummet, Vanliga dagar, Vårkänning. Bookmark the permalink.

One Response to Så blev det äntligen maj igen då…

 1. Anita says:

  Vilka härliga bilder du bjuder på. Det verkar vara fina promenadstråk ni har. Det har varit fint i veckan men nu verkar det mulna på. Trist, jag längtar efter att vara ute. Vi har köpt två pallkragar till vi ska sätta upp. Vi kommer att ha fyra stycken där vi ska ha diverse grönskaker. Och så ska vi åka och köpa gångplattor så vi kan gå mellan pallarna.

  Du frågade mig i ett inlägg var jag köpt mina kamelior. Jag har faktiskt köpt dom i en vanlig blomsterhandel. Tidigt på vårvintern brukar dom sälja kamelior lite här och där. Och på Plantagen har jag sett massor, i varje fall för någon månad sedan. Dom är verkligen bra att ha i uterum så jag kan rekommendera att försöka.

  Ha nu en riktigt skön helg. Och … vi håller tummarna för att våra resor blir av.

  Kram
  Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s