Nu har nog alla fågelungar flugit ur boet

Idag fick vi agera fågelräddning, Ron hittade en liten blåmesunge som kröp omkring bland pappersskräp i en stor tunna i vårt skjul på sidan av huset. Det är ganska stort och ligger precis runt hörnet från fågelholken där blåmesarna bott. I ett par dagar har vi sett de vuxna blåmesarna bete sig som om de ville få ungarna ur boet, det har varit väldigt blåsigt och regnigt ett par dagar så man kan förstå om ungarna tvekat.  Igår lät det som om det var någon kvar i blåmesboet, men det var inte så högljutt kvitter som förut så det var nog bara en eftersläntrare.  Hursomhelst, Ron bar ungen runt och satte upp den på taket till holken igen…

Efter en liten stund så provade den vingarna och flög hur fint som helst över till en stor lönn på andra sidan lekplatsen. Förhoppningsvis hittade den sina syskon eller så klarar den sig själv nu.

När vi räddat fågelungen hörde jag ett knastrande ljud bland blommorna och när jag tittade noga såg jag en geting. Den satt på en torr gren och knaprade i sig, man kunde se hur den skrapade av fibrer från grenen….

Vallmon som vi försökte gräva bort förra året har kommit tillbaka igen, jag klipper bort de utblommade frökapslarna nu i alla fall för att försöka begränsa den. Den har en tendens att kväva allt annat i rabatten. Frökapslarna är ganska vackra i sig själva.

Vi har många nya färger och former på aklejorna i år. De frösår sig glatt och gärna och bildar nya varianter.

De här blå verkar ha lagt “sporrarna” i kors ovanpå istället för som den röda har dem.

Några aklejor har försökt rymma undan sniglarna genom att krypa in under fönsterblecket under uterumsdörrarna.

Det är lite senare än vanligt med blomning i rabatterna tycker jag. Jag har planterat ut lejongap och dahlior som småplantor och de har inte vuxit så värst mycket.

Advertisements
This entry was posted in I holken, Min trädgård, Uterummet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s