På juldagen är numera även Australien stängt

Det upptäckte vi idag när vi åkte ner mot Sydney igen och tänkte handla lite till middag. Helen och Max är kvar på Nya Zealand några dagar till så vi huserar ensamma i deras hus. Men som sagt, nästan alla affärer är stängda idag, ett nytt initiativ från regeringen tror jag, folk behöver ledigt ett par dagar över julhelgen sa de.  Och det kan väl vara sant, fast tokigt när man är på resande fot och inte har kunnat fylla kylen innan. Nu fanns det några små affärer på någon bakgata där vi kunde köpa mjölk och lite pålägg. Just nu i Blacktown (förort till Sydney) är det plus 37 grader! Aningen varmt alltså, och i morse i Coffs Harbour var det knappt 22 och regnet vräkte ner. Det regnade nästan hela vägen ungefär till lunchdags (och vi åkte redan vid 7 tiden i morse). Har inte sett så mycket regn på länge och aldrig förut i Australien.

Vi hade som sagt tänkt att åka upp till Brisbane och sedan tillbaka via inlandet (finns en del ställen med mycket hästar, fullblod alltså som jag gärna hade sett igen). Men när det började regna så mycket och det varnades för cycloner till och med längs kusten så valde vi att vända vid Surfers Paradise och åka tillbaka längs stora vägen vid kusten. Snopet!

Eftersom det regnat så pass har jag inte kunna fotografera så värst idag  och bara en del på resan upp.

Och just precis nyss stängde explorer ner sig självt, grrr. Det kommer en bild på en tråkig flygplats – Frankfurt där vi äntligen hamnade efter sju sorger och åtta bedrövelser pga snökaoset i Europa.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to På juldagen är numera även Australien stängt

  1. Anita says:

    Inte lätt att fylla på förråden när det är stängt överallt. Hos oss är ju allt öppet på julafton och även juldagen (utom Plantagen som jag hade tänkt besöka idag). Istället var vi och tittade på Terrakottaarmén på Östasiatiska muséet. Mycket intressant.

    Hoppas att ni får tag i lite mat snart och att ni får en fortsatt skön semester.

    Kram
    Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s