Äntligen lite regn till alla växter

Inatt kom det lite regn sent om sider, det regnade nästan hela natten och en del i morse. Det var ett fint regn som inte slog ner några blommor så lite nytta måste det ha gjort. Men nu är det torrt i marken igen så vi behöver nog mer. Det har varit lite svalare i två dagar, lättare att sova om nätterna och ändå soligt och lagom varmt på dagarna. Bra väder med andra ord :-).

Det har varit ett otroligt växtår såhär långt i vår trädgård. Klematisarna har blommat och blommar fortfarande väldigt mycket mer än de någonsin gjort. Riddarsporrarna har nått oanade höjder och blågullen har blommat längre än den brukar. Kanske är det för att april var så solig och varm och maj sedan ganska kall och mycket regn. Oftast är det ju tvärtom. De enda som inte gått så bra i år är luktärterna. Ingen av de frön (eller ärtor) som jag sådde utomhus direkt har ens grott. De som förodlats i kruka inomhus växer sådär…

Ute i skogen är det gott om blåbär och väldigt mycket smultron, lite svamp som nog torkar bort om vi inte får betydligt mer regn än det som varit. Gräset ute på fältet mellan oss och skogen är jättehögt.

Allt i trädgården växer och frodas just  nu (ja utom de där luktärterna då förståss). Såhär ser det ut när man tittar ut genom uterumsfönstrena mot trädäcket.

och ena rabatten i trädgården

Gazania blommar enormt i sin blå kruka på utedäcket.

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård. Bookmark the permalink.

One Response to Äntligen lite regn till alla växter

  1. Anita says:

    Oj, oj, oj …. vilken otrolig blomning! Det verkar vara ett riktigt klematisår i år. Våra blommar och växer som aldrig förr. Man undrar vad det är som gör att vissa blommor blommar som aldrig förr vissa år. Och vilka riddarsporrar du har. Otroliga! Så där brukar dom se ut högt upp i Norrland där dom växer dygnet runt i midnattssolen.

    Ha det fortsatt gott i er blommande trädgård!

    Kram
    Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s