Hemma igen efter en long weekend på Irland

I onsdags for vi iväg på en liten semester på Irland (upp kl 3-45, uh, inte min kopp te direkt) och mellanlandning i Köpenhamn innan vi landade i Dublin. Där var det soligt och varmt, hyrbilens termomenter visade på 30 grader ett tag när vi åkte ner längs kusten mot Waterford. Vi stannade och åt lunch på en pub med härlig utsikt över Brittas Bay, där fanns en fin strand nedanför klipporna sas det. En guinness smakade gott i värmen och fish and chips till lunch var inte helt fel det heller. Jag har fotat massor men inte hunnit gå igenom bilderna ännu så det får bli en bild på en av våra klematisar från förra veckan.

Vädret på Irland var precis lagom för att bila runt lite. Inte för varmt och lite mulet emellanåt. Det var första dagen det var väl varmt men sedan var det runt 20 grader. Man kunde gå utan i T-shirt utan jacka. Jag hade jeans och det var inte för varmt utan helt lagom. Det var grönt och landskapet är vackert. Vi åkte upp mot Galway och övernattade i Limerick på vägen dit. I Galway var vi på Galway Festival som är galopp tävlingar. Det var knökfullt med folk där, gick knappt att se galopp banan vilket ju är lite trist. Men det var kul att ha varit. På vägen dit hamnade vi i världens längsta bilkö – det tog 2 timmar minst att åka en sträcka som nog borde tagit ungefär 20 min. Det visade sig vara två bilar som krockat lite (inga större skador vad vi kunde se) mitt inne i en by och polisen hade spärrat av ena körfältet. Vi var nog igenom 3 mindre byar innan vi kom så långt som till krocken! Annars var det inga trafik problem alls trots att irländarna också hade ledigt och många turister var där.

Efter Galway åkte vi tillbaka till Dublin och var där i två dagar. Bodde flott på Shelbourne hotell vid St Stephens Green. Det var ett jättefint hotell och maten var mycket god där också. Mer om Irland kommer under veckan.

Här är en liten bild av Glansmalva och en kaktus dahlia.

Advertisements
This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s