Irland dag 3

Efter en god frukost på hotellet åkte vi vidare mot Tullamore där vi fikade på Tullamore Dew heritage centre. Det finns nog mycket sten på Irland för murar och broar av sten fanns det gått om.

Man ser hur de klipper träden så att de inte ska tränga ut på vägar och trottoarer, det blir som en halv tunnel när det är en bredare väg (och en hel tunnel på småvägarna).

Efter en rejäl fika på Tullamore Dew kom vi fram till The Irish National Stud. Det var ju sent på säsongen för avel och det fanns inte så många hingstar att se och fölstona var ute i hagar runt om själva stuteriet. Men de hade också två fina trädgårdar man fick gå runt i. En japansk trädgår och en som hette St Fiachras trädgård, tror det var trädgårdens skyddshelgon eller nåt.

Den japanska trädgården tittade vi på först och det började regna efter en stund så vi snabbade oss runt. Den här japanska lönnen var vid ingången.

Inspirerat av Monet kanske…

Och här fanns en jätte bonzai.

Och ett annat konstverka av träd.

Jag tog fler foton i den andra trädgården för vädret blev bättre men de får vänta tills imorgon.

Advertisements
This entry was posted in Resor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Irland dag 3

  1. Anita says:

    Åh, så roligt det är att se dina Irlands-bilder. Kul att se Cliffs of Moher igen. När jag var där gick vi ut på en platå och låg och tittade rätt ner i havet. Långt, långt ner. Men jag tror inte man får göra det längre. Det var nog tveksamt redan då, det kan lossa bitar från klippan och då far man rätt ner. Inte så lyckat. Men häftigt var det.

    Dina bilder från den japanska trädgården är verkligen fina. Skulpturen lyser som guld. Ser med spänning fram mot de andra trädgårdsbilderna.

    Ha en bra dag!

    Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s