Höststädning i bostadsområdet och en fika i uterummet

Igår var det mörkt och grått nästan hela dagen med lite regnskurar, riktigt inomhusväder alltså. Idag skiner solen från en klarblå himmel, det var -2 grader imorse vid 8 tiden men nu är det ganska varmt. Det har varit höststädning i vårt radhusområde och en av grannarna som bott här sedan husen bygdes på 70-talet sa att han hade nog aldrig varit med om att det varit riktigt dåligt väder under höststädningen. Snacka om tur med andra ord med tanke på gårdagens skitväder :-).

Witchy och jag kunde även sitta i uterummet och inta vårt eftermiddagskaffe (Witchy föredrar förståss tuggpinnar). Det är så pass varmt att man kan sitta där utan att det är någon värme på och med bara tunna jeans. Ganska fantastiskt för sista dagarna i oktober. Det var frost i gräset ute på fältet imorse men en hel del blommar fortfarande i trädgården. Luktärter, riddarsporrar och ringblommor t ex. Och i år har vi haft blommande oktober aster! Vi flyttade de plantorna för ett år sedan och på det gamla stället framför huset fick vi aldrig några blommor. Men i år har de blommat i ett par veckor.

Praktklätt (som vi kallat för Lammöron i alla år) blommar också även om de ser lite ruffiga ut.

Luktärterna blommar, de ser lite skräpiga ut och man behöver nog klicka på bilden för att se den i större format för att verkligen se att det är blommor där.

Hibiskusen har flyttat in i uterummet och den blommar den också.

Azaleorna har bott inne ett tag nu och den röda började blomma fint efter ett tag, den vita ser inte lika glad ut men den kanske bara vilar sig nu.

Advertisements
This entry was posted in Höstkänning, Min trädgård, Uterummet. Bookmark the permalink.

One Response to Höststädning i bostadsområdet och en fika i uterummet

  1. Anita says:

    Jag tänkte faktiskt på dig igår när solen sken. Jag visste ju att ni skulle ha städning i ert radhusområde. Vilken tur. Och så mycket ni ändå har som blommar fortfarande. Tänk purpurklätt, som många säger växer som ett ogräs, har jag försökt med flera gånger men det trivs inte hos mig. Visst är det härligt att kunna sitta i uterummet. Vi satt också i vårt uterum och åt igår. Sedan var det körframträdande i kyrkan. Det gick riktigt bra och var som vanligt roligt.

    En skön vecka önskar jag dig.

    Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s