Doha – huvudstad i Qatar – har en väldigt fin flygplats lounge

Vi landade i Doha på kvällen så det var mörkt ute och man såg inte så jättemycket av hur det ser ut i Qatar. Vi hade alltså 6 tim väntetid där och business loungen var fantastiskt fin. Stor och rymlig med massor med olika sittplatser och flera olika ställen där man kunde äta eller bara fika. Det stod en pastry chef, en kille som bakade små bakelser och choklad praliner av olika slag, och bakade hela kvällen. Den ena fantastiska skapelsen efter den andra. Några smakade jag lite på, många var väldigt söta så det gick inte att äta så mycket av dem, som tur var 🙂

Efter att ha smakat oss runt godisbordet var det skönt med en stund i massage fåtölj.

Det fanns även duschrum med jättefräscha fina duschrum och toaletter så vi passade på att duscha och byta om innan flyget till Melbourne. Qatar i business class på långsträckan var jättefint. Massor med utrymme och stolar som var sköna att sitta i och även blev till säng så man kunde ligga ner ordentligt och sova. Störst utrymme av alla bolag vi rest med hittills. Blev tyvärr inga bilder inifrån den resan, får bli på hemresan kanske.

För att återgå till Doha flygplats så hade de jättevackra blomster arrangemang överallt också, men den bilden vill datorn inte ladda upp just nu så den får väl vänta.

Nu är vi alltså i Melbourne efter en 14 tim long flight. Det gick bra eftersom det var så fint i Qatar planet och man fick mat och dryck när man ville. Hotellet är fräscht och nyrenoverat, vi är här idag och åker vidare mot Cairns imorgon. Det gick bra att sova några timmar inatt, vi kom hit vid midnatt ungefär och har nu ätit frukost på rummet. Snart ska vi ta en liten runda i Melbourne så vi vet vad vi kan göra när vi kommer hit igen innan vi åker tillbaka till Sverige. Det var 15 grader inatt så inte jättehett men utsikten är för +29 under dagen.

nu ville bilden av receptionen vid business loungen i Doha komma upp…

Advertisements
This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s