Mycket har hänt sedan den 4 januari när jag sist skrev

Vi stannade två nätter i Warrnambool och åkte sedan upp mot Ballarat, och där hade vi tänkt stanna två nätter men (och sorry Ballarat) där var så dött att vi bara stannade över natten. Motellrummet var okay och det var skönt att kunna öppna fönstret istället för att ligga i luftkonditioneringens blås. Det var mulet och väldigt blåsigt under natten och det kom en hel del regn. Under dagen gick vi runt lite i stan som blev berömd under guldruschen (och just nu har jag glömt när den var, ska googla det lite senare).  Huvudgatan var jättebred och det vimlade av monument och statyer överallt, men, många affärer var stängda för dagen då det var under weekenden eller helt enkelt stängda för gott. Det verkade som om många hade gott i konkurs eller helt enkelt givit upp.  Samma gällde restauranger på kvällen, under dagen fanns massor med lunch restauranger och cafeer men på kvällen var det bara ett par indiska och japanska restauranger inom gångavstånd från motellet och de var övergivna, inga andra gäster alltså…..det slutade med Pizza Hut! Och i motsats till Pizza Huts hemma och i England hade de ingenting annat än Pizza! Och vilket oväsen, det var musik på ganska hög nivå och familjekväll tror jag, många barn som inte var glada.

Den största McDonalds vi någonsin sett fanns i Ballarat också, precis utanför vårt motell så det blev frukost där, tur var det för ute på landet i Australien kan det var långt mellan ställen att äta eller ta en fika.

lite om guldrushen..

 

 

Advertisements
This entry was posted in Resor. Bookmark the permalink.

One Response to Mycket har hänt sedan den 4 januari när jag sist skrev

  1. Anita says:

    Ja tänk vilket skiftande klimat det är i Australien. Det har varit jätteroligt att följa din reseskildring. Kanske är ni på väg hem nu eller kanske har ni redan kommit hem. I så fall har ni kommit hem till en rejält kall nordanvind. Det tar i så det skakar i fönstren hos oss just nu. Skönt att det är helg så man sliipper iväg och jobba imorgon.

    Önskar dig en trevlig helg, var du nu än befinner dig!

    Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s