Halva juni har snart gått

och början på den här månaden blev den kallaste på 84 år eller nåt sånt, brrr. Vi var på bröllop första lördagen i juni och då var det ungefär 3 grader varmt (eller kallt om man nu ska vara ärlig), regnet vräkte ner sidvärts för det blåste rejält också. Själva vigseln skulle varit utomhus men fick av förklarliga skäl flyttas in. Enligt gammalt talesätt ska det betyda tur och ett långt äktenskap om det regnar på brudkronan. Robin och Vian kommer alltså att vara gifta i minst 100 år 🙂 Det blev en bra dag trots vädret och alla var glada och nöjda. Riddersvik är en fin gammal gård.

Efter en dryg vecka med konstant regn växer allt så det knakar i alla fall. En del växter blev lite tilltufsade av slagregn och hagel men ser ut att komma igen. Igår var vi och inhandlade nya växter till rabatten under björkarna som börjat se ganska bedagad ut. Ron grävde och fixade och planterade om så nu väntar vi med spänning på hur det blir när vi får blomning där. Igår fick vi ett par rejäla åskskurar på kvällen och nu ser det lite mörkt ut på himlen igen….nu kan vi ta ett par dagar med uppehåll tycker jag nog.

I fredags eftermiddag när jag satt på kontoret och jobbade hördes plötsligt en rejäl duns på fönstret, jag trodde först att det var någon ute på ängen och sparkade boll, hmmm. Witchy och jag sprang ut och tittade men såg ingenting, inga fåglar som låg avsvimmade i rabatten heller. När Ron kom hem upptäckte han märket på den andra fönsterrutan – någon ganska stor fågel har uppenbarligen kört huvudet rätt in i fönstret, man kan till och med se avtryck av vingpetsen om man kikar noga.

Advertisements
This entry was posted in Min trädgård, Vanliga dagar. Bookmark the permalink.

One Response to Halva juni har snart gått

 1. Anita says:

  Just när jag skriver denna kommentar så formligen vräker regnet ner och det regnade rejält igår också. En av mina pioner hade precis slagit ut och den är rejält nedslagen av regnet. Jag har ställt ut många av mina växter och hoppas nu bara att dom klarat all denna väta. Dom står i varje fall utan fat så vattnet blir inte stående. Det är i varje fall inte lika kallt som den helgen du var på bröllop. Säga vad man vill, men den dagen blir nog i varje fall ett minne för livet för bröllopsparet.

  Märket på fönstret är ju enormt. Det är ju märkligt att den ha klarat sig. Den borde tuppat av ordentligt.

  Nu hoppas vi bara på att regnet går över snart så att vi får solsken igen … och värme. Det är ju midsommar nästa helg och då är det ju mycket utomhus som gäller.

  Ha en fortsatt skön helg!

  Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s