Nu har vi varit hemma i 12 dagar

IMG_6938och börjar hämta oss från först jetlag och sedan en sjuk hund som varit jättedålig och legat inne på Albano djursjukhus i 6 dagar. Ozzie blev dåligt nästan direkt efter vi hämtat hem honom från “fårkollo”. Han var väldigt smal när vi hämtade honom men i övrigt pigg. Vi gick några trevliga promenader under kommande dagar och han var hur pigg som helst. Men, han spydde några gånger sådär omotiverat (som jag tyckte då), en gång en dag och en gång nästa dag och två gånger en annan dag. Vi var till vår vanliga veterinär förra onsdagen då det var dags för hans vaccination på 1 årsdagen. Men jag var lite fundersam över kräkningarna så jag bokade in en hälsokontroll också. Det visade sig att han hade lite feber så det blev ingen vaccination. I övrigt inget märkvärdigt så vi fick rådet att ta det lugnt med honom och om han blev sämre komma tillbaka.

Senare på kvällen den dagen började han vilja ut titt som tätt och det verkade som han hade svårt att bajsa. Detta fortsatte hela natten, han var märkbart tagen och jag satt uppe med honom hela natten. Kl 7 på torsdag morgon åkte vi in till Albano, de öppnar inte förrän då och när vi kom fram hade han drygt 40 graders feber. Jättemycket för en hund som normalt ska ha mellan 38-39 grader. Lille Ozzie blev inlagd direkt och fick dropp. De röntgade buken  och gjorde ultraljud men det var i alla fall inga främmande föremål som satt sig fast. Så han fick ligga kvar tills igår, 6 dagar, med dropp och dietmat. Nu är han bättre men fortfarande ganska trött och sover mest (vilket ju är skönt för han ska ta det lugnt). Vi går korta små promenader bara så han får gå på toa och det verkar han tycka är okay än så länge.

ozzie1

Advertisements
This entry was posted in Hundar, ozzie, Vanliga dagar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Nu har vi varit hemma i 12 dagar

  1. Anita says:

    Men stackars Ozzie 😦 Vilken tur ändå att han blivit bättre. Men vad kan det ha varit som var fel med honom? Kan det ha varit en infektion? Jag minns när jag hade hund att hon en gång fick problem just med magen och 40 graders feber. Då satte dom in antibiotika intravenöst och sedan tabletter. Hon piggnade till men det tog sin tid. Och veterinären visste inte vad det var som var fel. Vi fick också hålla diet ganska lång tid efter så att magen skulle återhämta sig. Nu håller vi tummarna för att Ozzie blir bra så fort som möjligt och att han snart orkar gå på långa promenader igen. Lilla gubben.

    Kramar Anita

  2. Anita says:

    Tittar in för att höra hur det är med Ozzie???? Tänker på honom och er …

    Kram Anita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s